Reštaurácie a pizzerie Košice - odporúčame

06.12.2020

Kam na pizzu v Košiciach


Kde inde hľadať poctivú taliansku pizzu, ak nie v slovenskom meste kultúry? Ak v Košiciach žijete, pravdepodobne pre vás nasledujúci zoznam nebude prekvapivý. Ak sa tam však chystáte na výlet, spomeňte si na nás, keď budete hľadať reštauráciu.


PEPPE's


Vláčne cesto, rýchla obsluha, romantická slnečná terasa, originál taliansky personál. Čo viac si priať? Košičania vedia, že pizzéria PEPPE’s je kráľovnou košických talianskych reštaurácií, na ostatných veľkjé odhalenie ešte len čaká. Keď budete nabudúce na výlete v hlavnom meste kultúry, nezabudnite sa zastaviť na Mäsiarenskej ulici. Pizza v PEPPE’s je plná vyvážených chutí, šťavnatého paradajkového základu a nešetrí sa ani na mäse. Po obede si vychutnajte taliansku kávu.


ZaZza Pizza & Bistro


Na návštevu tejto košickej pizzérie sa vyberte v lete, kedy víta hostí stolmi na priestrannej terase. Inak hrozí, že si nebudete mať kam sadnúť. Reštaurácia nie je najväčšia, a navyše je taká vychýrená, že je nonstop okupovaná hladnými Slovákmi. Tí, čo prídu do ZaZza prvý raz, zostanú zarazene dumať nad ponukou sladkej pizze. Neraz nad ňou nakoniec ohrnú nos, pričom je to jedna z najkreatívnejších pízz široko ďaleko. Kozí syr a mierne slané cesto vyvažujú sladkú chuť medu a sušených hrozienok. Zážitok, ktorý si nesmiete nechať ujsť.


Primi


Extrémne tenké cesto s pripečenými okrajmi, servírované na dreve, ja poznávacím znakom pizzérie Primi. Táto pizzéria stojí na rohu Kováčskej a Mlynskej ulice. Patrí do vyššej cenovej triedy, preto ak očakávate kvalitu za pár eur, hlboko sa sklamete. Jedlo však naozaj stojí za cenu, ktorú si Primi pýta. Pizza je veľká, plná prvotriednych surovín, akou je napríklad manchego syr zo španielskeho plemena oviec.