Najdrahšia pizza, viete kde ju nájdete ?

02.01.2021

Toto ste o pizzi nevedeli


Je jedno, ako dobre ju poznáte, tieto veci ste o nej jednoducho nevedeli. Možno si po dočítaní tohto článku uvedomíte, že jej vlastne vôbec nejete tak veľa, aby ste sa za to museli hanbiť, alebo že vôbec nemáte zvláštne chute, keď si na pizzu dávate ananás.


13 % Američanov je pizzu každý deň


Znie to neuveriteľne, ale hádam sa, podotýkame americké, prieskumy nemýlia. V porovnaní s touto zbierkou nenásytných Američanov ste na tom vlastne celkom dobre, keď si doprajete trojuholník pizze raz či dva razy do týždňa, no nie?


Jeden zo šiestich mužov vo veku od 2 do 39 rokov je pizzu na raňajky, obed alebo večeru kedykoľvek


Muži skórujú v jedení pizze vyššie ako ženy. Až jeden zo štyroch chlapcov vo veku od 6 do 19 rokov si pochutnáva na pizzi kedykoľvek má príležitosť.


Lykopénom k lepšiemu zdraviu


Každá pizza obsahuje dostatok antioxidantu s menom lykopén na to, aby pomerne efektívne eliminovala riziko vzniku rakoviny. Lykopén sa totiž nachádza v rajčinovom pretlaku. A toho je v kvalitnej pizzi viac než dosť.


Najdrahšia pizza na svete stojí takmer 9 000 eur


Jej tvorcom je taliansky šéfkuchár Renato Viola a na požadovanie tak vysokej sumy má dobrý dôvod. Chcete ho poznať? Sú ním extrémne drahé a vzácne suroviny. Pizza, hrdo nazvaná Ľudovít XIII., má na sebe až tri druhy kaviáru, ružovú austrálsku soľ, vzácny druh krevety zo stredozemného mora, mozzarellu z byvolieho mlieka a homára.