Najdrahšia pizza na svete (12 000 dolárov)

29.03.2021

Najdrahšie pizze na svete


Ak vás škre vysoliť za pizzu sedem alebo osem eur, tento článok radšej nečítajte, zbytočne sa vytočíte. Niektorí labužníci sú naozaj ochotní za pizzu vysypať toľko, čo by sme u nás označili za mesačný zárobok, niekedy ešte viac. Našťastie, ani jednu z týchto pízz na Slovensku nekúpite.


Gordon Ramsay (250 dolárov)


Gordon Ramsay sa väčšine ľudí spája s vulgarizmami, krikom, hnevom, výnimočným kuchárskym nadaním a televíznou show. Len málokto však tuší, že na svete sú dvaja Gordonovia Ramsayovia. Jeden z nich je človek a druhý je pizza vytvorená týmto človekom. Stojí až 250 dolárov a volá sa naozaj priliehavo - Gordon Ramsay. Topping pozostáva z mozzarelly z byvolieho mlieka, syru fontino, slanine podobnej pancetty, čerstvých byliniek, cibuľového pyré, pasty z bielych hľuzoviek a húb.


Pizza Royale 007 (4 200 dolárov)


Ako asi chutí pizza inšpirovaná kultovým Jamesom Bondom? Pizza Royale 007 dokáže prekvapiť extravagantným toppingom. Nájdete na nej kaviár naložený v luxusnom šampanskom Dom Perignon, homára marinovaného v storočnom koňaku, drahé mäsové medajlónky venison, škótskeho údeného lososa, prosciutto najvyššej kvality a balzamikový olej. Okrem toho zdobia čelenku tejto drahej pizze (stojí až 4 200 dolárov) lupienky 24 karátového zlata. Tomu sa povie štýl. Za takúto pizzu by sa veru nehanbil ani James Bond.


Ľudovít XIII. (12 000 dolárov)


Bezkonkurenčne najdrahšiu pizzu na svete si vychutnáte v talianskom Salerne. Jej otcom je šéfkuchár Renato Viola. Príprava toppingu trvá neuveriteľných 72 hodín a nám je už jasné prečo. Na výrobu tejto pizze sa používajú tri druhy extrémne drahého kaviáru, nórsky homár, sedem druhov syra a mozzarella z byvolieho mlieka. Cesto pozostáva z arabskej múky a austrálskej ružovej soli. Pizzu pripravia a upečú u vás doma, pokiaľ o to máte záujem. V cene 12 000 dolárov je aj kvalitná pijatika.


 


Vyskúšaj pizzeria Bratislava


Reštaurácie Košice donáška


Nitra pizza donáška