Japonská pizza, Kambodžská “marihuanová” pizza a Škótska mrazená pizza

16.01.2021

1000 tvárí pizzi


Koľko ľudí, toľko chutí. Koľko krajín, toľko pizzí. Tradičná talianska a nadýchaná americká sú bežne dostupné, ale čo taká marihuanová alebo pizza so sépiami a majonézou?


Japonská pizza


Pri návšteve Japonska sa nezabudnite zastaviť v jednej z tamojších pizzérií. Ľudia sú tam ústretoví, pokojne sa niekoho spýtajte na cestu, možno sa dočkáte aj nejakých odporúčaní. Koniec koncov, domorodci vždy vedia, čo je najlepšie.


Nezostaňte prekvapený, keď vám na stôl prinesú pizzu, ktorá bude vyzerať ako z iného sveta. Japonci z duše neradi dospievajú a svoju hravú povahu prezentujú aj v gastronómii. Radi sa nechajú unášať kreativitou. Výsledkom sú netradičné jedlá, ktoré proste musíte ochutnať.


Toping japonskej pizze často zdobia slizké sépie v majonéze, ale naďabiť môžete aj na pizzu s kukuricou či zemiakmi.


Kambodžská “marihuanová” pizza


Takzvaná “Šťastná pizza” je v Kambodži veľmi populárna, a to napriek tomu, že marihuana v tejto krajine aj naďalej podlieha prísnemu dohľadu. Ak sa náhodou ocitnete v Kambodži a dostanete chuť na “Šťastnú pizzu”, zjedzte ju radšej v súkromí a zbytočne sa tým nevychvaľujte. Mohli by ste si tak narobiť zbytočné problémy. Za ten zážitok to ale určite stojí.


Škótska mrazená pizza


Škóti vo svojich károvaných sukniciach, s ryšavými bradami a gajdami pod pazuchou už snáď nemôžu byť viac ikonickí. Jednu vec o nich ale neviete. Obľubujú hlboko zmrazené jedlo. To, čo my považujeme za vrchol šlendrianstva a neprofesionalizmu, je v Škótsku vysoko cenené. S najväčšou pravdepodobnosťou dostanete na stôl čerstvo rozmrazenú pizzu, ktorá si nejaký čas poležala v mrazáku. Tak čo, idete robiť kuchára do Škótska?